Våga lyssna på dig själv (och skit i de andra)!

En av de största utmaningarna när man vill satsa på sin drömkarriär (och något jag och Ulrika skriver mycket om i vår bok Powerprincipen) är att våga lyssna till sin egen röst. Men också att våga strunta i andras.

När det gäller vad du ska göra med ditt liv är det nämligen många som kommer att ha en åsikt. Jag vet. När jag bestämde mig för att säga upp mig från en fast tjänst som redaktör för att starta eget företag var det många som skulle tycka till. Självklart var många peppande och hejade på mig. Men andra tyckte att jag gjorde bäst i att stanna där jag var. Det var lågkonjunktur, jag skulle inte få några uppdrag, dåligt betalt osv osv – listan på orsaker på varför jag INTE skulle göra det jag brann för gjordes lång.

En sa: ”Du som är så känslig kommer nog ha svårt att ha eget företag” (Hm… Är det alltså lättare att vara känslig som anställd?). En annan sa: ”Det kommer att bli väldigt ensamt, kommer du verkligen att klara det?” (Hurra! Jag som älskar att jobba i min ensamhet).

Som tur var slog jag dövörat till och peppade mig själv att jag kunde, oavsett vad andra sa. Och tänk vad konstigt, men det blev precis motsatsen till vad folk hade förutspått. Vad trist om jag hade gått miste om allt som hänt sedan dess på grund av några frispråkiga förståsigpåare!

I de flesta fall försöker folk inte trycka ner en på grund av elakhet – utan för att de vill dig väl. Men lyssnar du för mycket till alla olika röster kommer du att springa än till höger, än till vänster och aldrig komma särskilt långt framåt. Mitt tips när folk kommer med ”goda råd” är att lyssna (kanske har de något klokt att säga som är bra att lägga på minnet), tacka för tipset – och sedan gå din egen väg. Glöm aldrig att din lycka ligger i dina händer, och bara i dina.
Lycka till :)

Kram Camilla